Αμπελώνας

Κοκκινόγεια Δράμας

Η εγκατάσταση του αμπελώνα μας στο αγρόκτημα Αγγίτη, με τοπωνύμιο Αμμουδιές, στα Κοκκινόγεια Δράμας, δεν ήταν τυχαία επιλογή, καθώς πρόκειται για μια περιοχή με μακρά οινική παράδοση, όπου πλήθος μαρτυριών βεβαιώνει ότι καλλιεργούνταν αμπέλια από το 1500 μΧ., και στην οποία ανέκαθεν οι κάτοικοι ακόμη και πιο απομακρυσμένων χωριών επέλεγαν να φυτέψουν τον οικογενειακό τους μικρό αμπελώνα, για να παράγουν το κρασί της χρονιάς.

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας μας, έκτασης 25 στρεμμάτων φυτεύτηκε το 2009. Καλλιεργούμε τις ελληνικές ποικιλίες Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Μοσχάτο Αλεξανδρείας και την Αλσατική Gewurztraminer.

Πρόκειται για ένα terroir με μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς στο υπέδαφος πλήθος βότσαλων επιφανειακών και κάθετων καταλήγουν σε βράχο, γειτνιάζει με ρέμα, και η σύσταση του εδάφους είναι αμμοπηλώδης με υψηλή περιεκτικότητα σε άμμο, όπως προδίδει και το όνομα του τοπωνυμίου του. Ένα terroir ιδανικό για την έκφραση των καλλιεργούμενων ποικιλιών.

Λίγα λόγια για το όνομα του Κτήματος Ερυθρού Ρόδου

Για το οινοποιείο μας θέλαμε ένα όνομα πρωτότυπο, αφηγηματικό, κάτι που να συνδέει το όνομα της οικογένειάς μας με την τοποθεσία του αμπελώνα.

ΕΡΥΘΡΟΥ, λοιπόν, καθότι η τοποθεσία του οινοποιείου μας είναι στα Κοκκινόγεια.

ΡΟΔΟΥ, γιατί το επίθετο της οικογένειάς μας είναι Τριανταφυλλίδη.

Τριαντάφυλλα όμως δεν έχουμε μόνο στο όνομα της οικογένειάς μας αλλά και άφθονα αυτοφυή περιμετρικά του αμπελώνα μας!

elGreek
Καλάθι αγορών0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0