Οι άνθρωποι μας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΣ | ΟΙΝΟΠΟΙΟΣ

Ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης έχει βαθιές ρίζες στον τομέα του κρασιού, καθώς υπήρξε για πολλά χρόνια επικεφαλής εφαρμογής όλων των σχετικών διεργασιών, από τη συγκομιδή των σταφυλιών μέχρι την εμφιάλωση και παλαίωση του οίνου, αλλά και της διαχείρισης των αμπελώνων σε αξιόλογα οινοποιεία. Διένυσε επίσης μια μακρά περίοδο ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου, όπου αξιολόγησε κρασιά οινοποιημένα υπό την επίδραση ενός στοχευμένου στιλ χωρίς να έχουν μια καθαρή έκφραση του terroir.

Τα κρασιά του Κτήματος Ερυθρού Ρόδου είναι η απομάκρυνση του Γιάννη από αυτές τις καθορισμένες παραμέτρους οινοποίησης, θέλοντας να προσεγγίσει μια αυθεντική εξερεύνηση της τοποθεσίας,  επικεντρωμένη στην προσεκτική καλλιέργεια ενός αξιοσημείωτου αμπελώνα, ως αναπόσπαστου κομματιού ενός μοναδικού οικοσυστήματος.

Για τον Γιάννη, η πιο αυθεντική  μορφή οινοποίησης είναι αυτή που καταφέρνει να μεταφέρει την ενέργεια που υπάρχει στον αμπελώνα. Ως εκ τούτου, τα κρασιά του Κτήματος Ερυθρού Ρόδου αποτελούν ένα μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα του τόπου παραγωγής τους.

Οι αποφάσεις του Γιάννη για την αμπελοκαλλιέργεια και την οινοποίηση λαμβάνονται αποκλειστικά με γνώμονα την ελάχιστη παρέμβαση στις φυσικές διεργασίες προκειμένου κάθε φιάλη να κλείνει μέσα της όλη την ιστορία τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΕΑ
ΟΙΝΟΛΟΓΟΣ

Η Dr. Κατερίνα Καραμπατέα είναι Χημικός MSc – Οινολόγος DNO – Διδάκτωρ επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών με σπουδές στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Είναι ιδιοκτήτρια του Οινολογικού Εργαστηρίου Oenopolis, γευσιγνώστρια, με πολυετή εμπειρία στις οινοποιήσεις και στην επιστημονική έρευνα. 

Έχει μακρόχρονη εμπειρία στην οινοποίηση διαφορετικών τύπων οίνου, με μεγάλη οινολογική επιρροή από τη Βουργουνδία, όπου εξειδικεύθηκε ακαδημαϊκά, και εργάστηκε σε δημοφιλή οινοποιεία, όπως: Domaine Michel Gros στο Vosne Romanée στη Βουργουνδία της  Γαλλίας, Domaine des Muses στη Sierre της Ελβετίας και στο οινολογικό εργαστήριο Burgundia στη Beaune στη Βουργουνδία της Γαλλίας.

elGreek
Καλάθι αγορών0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0